HomeBack Forward

SODELOVANJE

Telefon PGD Lokarje:

03 746 40 10

E-mail:

pgd.lokarje@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sodelovanje

Želja lokarskih gasilcev je vedno bila biti dobro usposobljeno in opremljeno gasilsko društvo, zato se je naše delo in aktivnost razširilo tudi izven naših meja. V letu 1986 smo izrazili željo za boljše gasilsko vozilo tudi našemu rojaku g. Francu Rančigaju, ki je na delu v tujini. Že čez nekaj časa nas je obvestil, da ima primerno vozilo za naše gasilsko društvo. V jeseni leta 1987 smo odšli v Nemčijo po gasilsko vozilo Unimog, katerega je kupil od prostovoljnega gasilskega društva Kirschhausen in ga podaril lokarskim gasilcem.

<Več o tem ...>

Pred 100 leti je zaradi potreb ljudi na našem območju nastalo Gasilsko društvo Lokarje. Gasilski dom se je po dveh selitvah zgradil v Dolah na sredini naše krajevne skupnosti. Ugotavljamo, da so naši predniki že zelo zgodaj uvideli potrebo po varnosti pred požari. Prav zaradi vsega tega danes ne smemo biti začudeni, zakaj tolikšna pozornost in predanosti občanov in KS Blagovna do gasilske dejavnosti.

<Več o tem ...>

Za PGD Lokarje je sodelovanje z Osnovno šolo Blagovna in Vrtcem Blagovna zelo pomembno. Osnovna šola na Blagovni je podružnična šola, ki spada pod okrilje osnovne šole Franja Malgaja Šentjur, ...

<Več o tem ...>

Lokarski gasilci prijateljsko sodelujemo z gasilci PGD Radovica od takrat, ko smo jim leta 2001 prodali orodno vozilo TAM 75 TG5.

<Več o tem ...>